Alla inlägg under januari 2009

Av Eva - 19 januari 2009 20:05

Enkelt har vi förvandlat vårat fula köksbord, till ett något fräschare köksbord...vi är inte dumma vi! Matte har idag varit o inhandlat ett par meter svart vaxduk, så när hon kom hem skred vi till verket...Och som vanligt var ju jag behjälplig med verktyg och uppmuntrande coaching!! Om ni tycker att husse grimascherar på bilderna så beror det INTE på att jag biter honom utan han skrattar (??!) faktiskt för han är så glad att han fått en hund som är så "för" sej...What can I say??!! På en halvtimme förvandlades det fula till nåt fiiint och vi (speciellt matte) är så nöjda! Dessutom kommer jag att synas bättre när jag fotograferas på bordet....Eller hur? Det gick bra för Sverige i handbollen ikväll! HURRA va' vi är bra!! Sussigotti, vi höres!!!

Av Eva - 18 januari 2009 20:25

Det har det varit idag! Som vanligt tog vi det lite lugnt på morgonkvisten, frukost famför tv'n o lite myspys i soffan. Sen for vi ner på isen, där blåste det minsann, tur att det bara var 2 minusgrader för annars hade vi nog frusit ihjäl ( kanske lite överdrivet, men...). Det var kul för det blåste omkring löv och jag hade all sjå att kuta efter dom,varje gång jag hann ifatt drog de iväg igen! Kulig lek! Efter ´det for vi hem och intog lite lunch o sen for vi ut o övningskörde med "lill-husse" (som f.ö är 1.85 cm lång), jag låg tryggt ihoprullad och sov! Resten av efterrmiddagen har jag faktiskt bara "softat", varit en god vän av ordningen o skött mej! Nyss var vi ut på sista rundan, det snöar ute och jag fick rusa av mej lite energi....ska fortsätta rusa lite nu inomhus innan det är dags att knoppa in...Måndag imorron, måste man upp tidigt!!! Sov gott!

Av Eva - 17 januari 2009 22:20

Jajamen, så var det gjort!!! Snaggad blev man....Matte inte nöjd...hon har nåt som kallas yrkesskada, hon TÅÅÅL inte att det blir ojämt....Det började rätt så bra, jag kom upp på bordet, la mej till ro o matte började snattra med saxen! Men att det ska ta sån jäkla tiiid, jag blev ju less....jag blev vänd som en fläskkotlett hit o dit, jag fick nog helt enkelt....Husse blev tillkallad i hopp om att hålla mej stilla och ja....han hade KÖTTBULLAR....hyfsat stilla iallafall.....Jag tycker att det blev rätt bra, jag blev lite äldre, manligare liksom..... DESSUTOM...jag har tappat en tand!!!! Ja, man kan skönja det på en bild ( med förstoringsglas), matte o husse jätteglada, dom tror att jag ska sluta bita nu....mjaaaaa...jag vet inte det jag!!! Go'natt alla!

Av Eva - 16 januari 2009 20:04

Matte har pussat på mej ända sen hon kom hem från jobbet.....förstår inte varför...? Hon säger att jag är duktig...o söööt o världens finaste voffsegull!Jag säger ba' alltså; "ge dej morsan o uppför dej som folk!" Anledningen till detta känslosamma är att hon tycker att jag är så duktig när dom är på jobbet...duktig o duktig, jag sover ju!!! Vad ska jag annars göra, det är ju ändå ingen hemma ,finns ingen uppmärksamhet att få....asch, för det är väl det man vill ha? Vi har nyss varit ut och vi hade så himla skoj!!! Jag fick springa som jag ville (med kopplet på), matte tappade andan av förtjusning när jag hela tiden gjorde som hon sa.....Hon tror att hon fått en riktig A-hund...men jag säger vänta bara....Jag var bara på himla gott humör just ikväll! Nu är det Let's dance, vill jag inte missa, såg förra freda'n o fick några favoriter.... Ha en jätteSKÖN FREDAG, det ska jag!!

Av Eva - 15 januari 2009 20:19

Mmmmm, idag har varit en braaaa dag!!! Jag har fått ett nytt älgben "åsså" har jag fått smaka palt....JÄTTEGOTT!!!! Man måste få ha såna här små "guldglimtar" i varda'n säger matte, för annars orkar man inte den långa mörka vintern! Fast jag älskar vintern...idag kanske jag tycker att det är lite för kallt, iallafall om mina tassar...-18....brrr...men annars, snön är kul och man kan glida längs gatan på tassarna, leka "herre på täppan" i snödrivorna, färga snön gul och...ja massor med saker! Men det är extra skönt att vara inne när det är riktigt kallt, vara inne o mysa med en brasa och en gosig nalle...Jag har det så "rackarns" bra!! Oj, nu hör jag My kommer, måste rusa...Hon gillar mej!!! Natti, natti o tjingelitjong!

Av Eva - 14 januari 2009 20:29

Hjälte i alla ära, det var en jobbig dag igår!!! Idag har det varit luuugnt o skööönt...en helt vanlig dag! Matte fick åka iväg till polis stationen imorse och avge vittnesmål....Gerhard sitter i gott förvar på häktet i Luleå, där får han sitta till dess han ska utvisas. Tyska polisen kommer med ett eget rymningssäkert plan då han i Tyskland anses som en av de halaste brottslingar någonsin....Stackars dej Tessan, släkten är värst!! Sov väldigt gott inatt, som en klubbad oxe faktiskt, värre var det för matte, hon hade svårt o slappna av....hon är jättetrött idag! ALLTSÅ har vi tagit det lugnt, jag har lekt lite med min "favvis" pip-leksak, ja den som inte alls piper längre....Jag har sovit med nallen, mmmm, det var mysigt! Jag o matte var ute i skogen o myste, jag fick ett tok-ryck (hade väl vilat väl mycke'), sprang som en liten tok! Matte försökte få med mej på bild, det blev bara suddigt, förmodligen av fartfläkten....Vanliga da'r är inte alls tokiga, skönt att bara vara.... Ha en bra kväll, jag ska väl snart sussa så jag säger GO'NATT alla!

Av Eva - 13 januari 2009 20:20

Ni kommer inte att tro det jag ska berätta nu....jag tror det knappt själv... Tar det från början! När matte kommer tillbaka till jobbet efter lunch, som hon i godan ro tillbringade med mej, får hon sitt livs chock!!!! Vem sitter inte där  på sitt håriga arsle o flinar...??! Jo, Gerard...ja ni vet Tessans hemska släkting från Tyskland!!!! " Gutentag mein frau, ich vill ha ein neue frisyr..." Matte visste varken ut eller in, men hon tänkte; "jag gör som han vill, kanske han går sen!" Sagt o gjort, han slog sej ner i väntrummet, kollade igenom några frisyrböcker, gjorde sej ingen brådska. Matte tyckte att han såg blek o tärd ut, han verkade ha festat i många dagar. Han blev tvättad, klippt o fönad.... Sen sa han; " Ich vill träffa Torsten, mein liebling, Pia o Tessan sagt er was soooo trevlich und sööööt!!" ( Varför har dom sagt det??? Jag är ju rädd för typen!!) Matte gjorde ett snabbt tänk....Hon bjöd hem Gerhard på middag, sen ringde hon polisen i smyg..... Gissa om jag blev "kack i brallan" när jag såg vem hon hade med sej på middag!!! Otrevlig typ som sagt...Han tömde ju grytorna, nästlade sej in i barskåpet där han hittade en osprättad flaska Skåne akvavit, tömde den och blev kraftigt på lyset!!! MEN då, ryckte starke Torsten in....jag övermannade honom  snabbt o överraskande, höll kvar honom i ett fast grepp tills polisen kom!! Det visade sej att Gerhard är internationellt efterlyst, han hade ju stulit flaggan från ambassaden i Italien samt smugglat diamanter i stora lass ( han hade en stor diamant i ena örat)!!! SÅ nu har vi förhoppningsvis sett honom för sista gången...åtminstone på dessa breddgrader.... Jag visste inte att jag var en så modig kille...Jag har räddat Sverige från denna vidriga lilla smilfink...nåt att berätta för barnbarnen det!!! OBS! Bilderna i fel ordning, se nerifrån o upp ( vi är så förbenat dåliga på det här!)

Av Eva - 12 januari 2009 18:02

Då var vi där, det som matte kallade för "blå veckor", nu är det riktigt säkert måndag igen!! För min del innebär det då att jag sover mer på dagarna o lever rövare på kvällen....just som matte o husse slår sej ner i soffan för att se på tv (eller rättare sagt; sova tv..), DÅ drar jag igång! "That's life" brukar jag tänka för mej själv när jag ser hur dom skrynklar ihop sina ansikten där i soffan...jag har sagt det förr och jag säger det igen; lite får man tåla!! Appropå ingenting; vad tycker ni om killar i rosa?? Matte hittade en rosa scarf här i helgen, den knöt hon förståss på mej o sa "riktiga karlar klär i "rosa"....mjaaa, där höll varken jag eller husse med!

Ovido - Quiz & Flashcards